Så stack vi till Göteborg…

Att åka iväg på några längre turer under semestern var svårt på grund av assistansbyten mitt på dagen, men en dag ordnade assistansbolaget så jag hade samma assistent hela dagen. Det var i fredags. Jag bestämde mig för att åka till Göteborg och gå på Liseberg. Sven bestämde sig i sista sekund för att hänga med.  Vi anlände vid tre på eftermiddagen och Sven ville inte till Liseberg så vi bestämde oss för att gå på stan istället. Vi spenderade tre timmar i Haga och där omkring. Vi hittade till världens mysigaste lilla butik som hette ”Butik kubik.” Ur tillgänglighetsperspektiv var det en riktig mardröm. Den låg i en källare och ingången var en brant trapp. Väl inne var det jättetrångt och kläderna hängde ganska högt så det var svårt att se dem från sittande ställning. Butiken vägde dock upp sina synder med sitt fantastiska sortiment och charmiga inredning. Att bara vara där var en upplevelse! För vackra ting klättrar jag gärna runt i omöjliga butiker. Butiksinnehavaren var dessutom görtrevlig.

 

Bild: Butik Kubiks blogg

IMG_6444De hade precis såna kläder som jag älskar. Svensk design som blandar begagnade retrotyger med nymodig design kombinerat med lite miljötänk. Det är lite för dyrt att köpa mycket av, men ett och annat plagg är roligt att ha. Jag köpte en tröja för 700 kr som kommer hålla mig på gott humör hela hösten. Den var sydd i
svart mjukt tyg med krage och ärmkant i grönblommig bomull. Nu fick jag plötsligt en ny favorit designer och har hittat dennes fantastiska syblogg: Rino. Det är kul att klä sig i en av hennes skapelser.

IMG_6439När stan stängde kl 18.00 tittade vi på klockan och tänkte ”Om vi åker nu hinner vi hem så vi kan hämta Ottilia innan barnvakten lägger sig eller så kan vi…” Det slutade med att vi drog till Liseberg trots allt. Jag köpte ett åkband. Både Sven och assistenten fick varsitt ledsagarband så de kunde åka med mig på alla karuseller gratis. Toppen! Sedan åkte vi berg- och dalbanor hela kvällen. Den nya banan ”Helix” stod förstås först på vår to do-list.
Det är få gånger man är tacksam över att vara rörelsehindrad, men när jag är på Liseberg är jag det. Eftersom det är omöjligt att delta i köerna som ringlar sig mellan metallräcken och uppför tappor hänvisas man att ta andra vägar. För att åka Helix fick man åka hiss och på så vis glida förbi kön som den här gången var över en
timme lång. Vi fick välja plats först och åka banan två gånger på raken utan att kliva ur. Lyxigt, men helt rätt så det sparar både företaget och de andra passagerarna tid att vi slipper krångla oss fram den vanliga vägen. Det skulle liksom inte gå.

Vi valde förstås att sitta längst fram och åkturen var
helt amazing! Det är den största satsningen som Liseberg någonsin gjort och det märks. Den är lång: 1.38 km. Åktiden är nästan dubbelt så lång som ”Kanonen.” Den vrider sig runt berget bland andra karuseller och bjuder på härlig utsikt. Många tycker att det känns otäckt att säkerhetsbyglarna bara täcker bäckenet och inte axlar eller bröstparti. Jag märkte inte ens det. Jag älskade det!
Klippet nedanför är video från sajten Theme park review som filmar berg- och dalbanor från åkvagnen och sedan recenserar den. Kul att se.

22.30 var vi klara med allt åkande. Vi vände hemåt. Eftersom vi inte behövde köa till något annat än kassan på Burger King så hann vi åka riktigt mycket på fyra timmar. Härligt att bara kasta sig iväg en dag så där småspontant. När jag låg ner i det bakåtlutade baksätet tänkte jag att Okej, nu är jag nöjd med den här sommaren. Jag har gjort allt jag ville göra. Nu kan höstskiten komma om den vill. Jag är redo för allt den kan släpa med sig i form av smärtor, operationer, yrsel och kyla. Jag tar det. Kom an bara! Sen somnade jag och sov  mer eller mindre 10 timmar i sträck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s